AYVALIK-CUNDA 08/01/2018


AYVALIK-CUNDA

 

                Daracık sokaklarında, tarihi evleri, yöresel peynir, zeytin dükkanları, çok sayıda küçük , sevimli butik otelleri ve egenin sonsuz maviliği ile şirin mi şirin bir kasaba Ayvalık. Bu güzel kasaba yazları çok büyük bir turist kalabalığına teslim oluyor. Öyle ki, bu güzel kasabanın detaylarını göremediğiniz, doğanın, kültürün , mimarinin farkına varamadığınız geziler olabiliyor.

                Oysa sonbaharda, bu deli kalabalıklar çekilip, kasaba , sadece kasabalılara kalınca, hele bir de Egenin cömert güneşi sıcak ışıklarını masmavi denize dökmüşse, Ayvalık’ı gezmeye , keşfetmeye doyamazsınız.

                Cunda…Gidince dönmek istemeyeceğiniz, her köşede sizi şaşırtabilecek binbir türlü özelliği ile, gerçekten mutlaka görülmesi gereken şahane bir  ada. Ada demek doğru mu bilinmez. Ayvalık’a ince bir yol ile  ve bir köprü ile bağlı aslında.

                Cunda da herşey, Cunda’ya özgü. Küçük oteller, tarihi yapılar, daracık arnavut kaldırımı döşeli yollar, nefis yemekler, inanılmaz kahvaltılar, kütüphane ve kafe haline getirilen, nefes kesen manzarası ile  sizi başka dünyalara götüren yel değirmeni. Çok güzel el emeği ürünlerin satıldığı küçük çarşısı, taşkahvesinde yudumlanacak sade türk kahvesi, ve daha pekçok güzellik birarada.. Görmediyseniz, eksiksinizdir…

Hızlı Arama
Kategoriler ve Yayınlar
SEYAHAT GUNLUKLERI 1
Popüler Mesajlar
AYVALIK-CUNDA
AYVALIK-CUNDA
08/01/2018




loading

Seçtiğiniz için teşekkür ederiz Online Acenta

Yüklerken lütfen bekleyin